22 Haziran 2009 Pazartesi

GÖZLEME YUFKASI
MALZEMELERİ:
6 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
YAPILIŞI: Hamur yoğrulup 20 dakika dinlendirilir. Yufka biçiminde açılır. İstediğin iç malzeme konulup gözleme şekline getirilip pişirilir.
ÇOBAN KATMERİ
MALZEMELERİ:
3 adet yufka
2 adet soğan
250 gr kıyma
2 adet domates
250 gr.mantar
5 adet sivribiber
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,kırmızıbiber
YAPILIŞI: İç malzeme kavrulup yufka 8 eşit parçaya kesilir. İç malzeme geniş yerine konulup genişçe kare biçimde sarılır.Teflon tavada gözleme şeklinde pişirilir.
KREMALI PASTA
MALZEMELERİ:
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
125 gr erimiş margarin
3 yemek kaşığı kakao
KREMASI: 4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı şeker
½ paket labne peyniri
1 adet vanilya
MAYONEZLİ KABAK SALATASI
MALZEMELERİ:
5 adet kabak( rendelenip suyu sıkılmış)
1 kase mayonez
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
½ limon suyu
tuz,dereotu

Hiç yorum yok: