22 Haziran 2009 Pazartesi

ÖRGÜLÜ BAYRAM TATLISI
MALZEMELERİ:
1 adet margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet kabartma tozu
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
ÜZERİNE:
1 adet yumurta sarısı
Ve susam
ŞERBETİ:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
YAPILIŞI: Hamur yoğrulup ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Tezgahta oval şekilde açılıp içine harcı konulur.Yanları kesilip örgü şeklinde kapatılır.Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilip fırında pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet dökülür.

Hiç yorum yok: