22 Haziran 2009 Pazartesi

DİLBER DUDAĞI08 Haziran 2009
DİLBER DUDAĞI
MALZEMELERİ:
3 yumurta sarısı
3 fincan süt
9 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sirke
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
3 su bardağı ceviz içi
3 yumurta akı
AÇMAK İÇİN: nişasta
ÜZERİNE: 1 paket erimiş margarin
ŞERBETİ: 6,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
YAPILIŞI: Hamur yoğrulup bezelere ayrılır. Onarlı gruplar halinde açılıp barakla kesilir.. İç harcı konulup tepsiye dizilir. Pişirilir. Şerbette hamurda ılıkken şerbeti dökülür.

Hiç yorum yok: