22 Haziran 2009 Pazartesi

HAMBURGER
MALZEMELERİ: 2 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
ÜZERİNE :susam
KÖFTESİ:
500gr.tavuk kıyması
2 diş sarımsak
1 fincan galete unu
1 yumurta akı
tuz,karabiber
ARNAVUT BÖREĞİ
MALZEMELERİ: 4 su bardağı un
1 su bardağı ılık su,tuz
100 gr margarin
İÇİ İÇİN: 1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
300 gr.kıyma
tuz,karabiber,pulbiber
YAPILIŞI: Hamur 8 parçaya ayrılır. Arası yağlanarak dörderli açılır. İç harcı konulup diğer açılmış hamur üzerine serilir.Üzerine yağ konulup fırında pişirilir.
ORUK KÖFTE (ANTAKYA)
MALZEMELERİ: 200 gr.kıyma
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kimyon
1 adet haşlanmış patates
tuz,karabiber
İÇİ İÇİN: 200 gr kıyma
1 adet soğan
50 gr ceviz
tuz,karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
maydanoz,dereotu
YAPILIŞI: İç malzeme kavrulur. Dış malzeme yoğrulup çay tabağından küçük açılır. İç konulup üzeri başka parçayla kapatılır. Sıvıyağda kızartılır.

Hiç yorum yok: