22 Haziran 2009 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE
MALZEMELERİ:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
100 gr. çekilmiş badem tozu
4,5su bardağı un
Yapılışı: Bütün malzeme yoğrulup kurabiye şekline getirilir. Çatalla çizilip pişirilir.


KAKAOLU KURABİYE
MALZEMELERİ:
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı ceviz içi
ÜZERİNE: 2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI: Hamur yoğrulup ceviz büyüklüğünde tepsiye dizilir. Piştikten sonra sıcakken üzeri için gerekli olan malzemeye bulanır.
KAŞARLI POĞAÇA
MALZEMELERİ:
125 gr.margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 kase kaymak
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke
½ paket maya
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
150 gr.kaşar peyniri
Üzeri için yumurta sarısı
BUMBADA
MALZEMELERİ:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta( 1 akı ayrı)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
İÇİ İÇİN:
1 kase Hindistan cevizi
1 çay bardağı şeker
1 yumurta akı
ÜZERİ İÇİN: Islatacak kadar şekerli su

YAPILIŞI: Hamur yoğrulup ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. İç harcı konulup tepsiye dizilir.Pişirilir. Sıcakken şekerli su konulur.

Hiç yorum yok: