22 Haziran 2009 Pazartesi

LİMONLU PARFE

MALZEMELERİ:
2 adet limon
2 su bardağı şeker
4 su bardağı koyu yoğurt
SOSU İÇİN:
200 gr çilek
1 çay bardağı şeker
YAPILIŞI: Sos malzemesi robottan geçirilir. Limonlar rendelenip suyu ve şekeriyle birlikte mikserde çırpılır. Sonra yoğurt eklenip çırpılıp plastik kek kalıbında dondurulur. Ters çevrilip üzerine sos gezdirilir.

FIRINDA SÜTLAÇ
MALZEMELERİ:
6 su bardağı süt
1;5 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
2 adet damla sakızı
2 adet vanilya
2;5 yemek kaşığı nişasta
1 kase fındık tozu
YAPILIŞI: Yumurta sarısı hariç diğer malzemeler ocakta pişirilir. Fındığın yarısı da eklenip ikiye bölünür.Yarısı kaselere konulup yarısına yumurta sarısı eklenir. Kaselere konularak içi su olan tepside fırında pişirilir.Fındık tozu ile süslenip servis yapılır.


ZEYTİNLİ EKMEK
MALZEMELERİ:
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
5;6 dal taze soğan
1 tutam nane yada kuru nane
10 adet çekirdeksiz zeytin
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı erimiş tereyağ
tuz,karabiber
YAPILIŞI: Kaşar peyniri hariç tüm malzeme yoğrulup kek kalıbına ya da tepsiye dökülür. Pişince üzerine kaşar peyniri rendesi serpilip pulbiberle tekrar fırına verilir.

Hiç yorum yok: