22 Haziran 2009 Pazartesi

TALAŞ BÖREĞİ
MALZEMELERİ:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
açmak için nişasta
İÇİ İÇİN:
300 gr kuşbaşı dana eti
3 adet soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kekik
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI: Hamur yoğrulup 14 bezeye ayrılır. Çay tabağı büyüklüğünde nişastayla açılıp üst üste konulur.Hepsi beraber açılır. Et sıvıyağda kavrulup ince doğranmış 1 adet soğan eklenir. Salçada eklenip 1 su bardağı sıcak suyla yumuşayana kadar pişirilir.Kalan soğan piyaz doğranıp eklenir . Kavrulduktan sonra iyice soğutulur. Açılan hamur karelere kesilip iç harcı konularak tepsiye dizilir. Yumurta sarısı ile kızarana kadar pişirilir.

KIR PİDESİ
YAPILIŞI:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket maya
aldığı kadar un,tuz
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı lor peyniri
1 adet yumurta akı
½ demet maydanoz
ÜZERİNE yumurta sarısı
ŞEKERLEME KURABİYE
MALZEMELERİ:
4 su bardağı un
1 adet margarin
1 su bardağı pudra şekeri
½ çay bardağı sıvıyağ
ÜZERİNE: 250 gr fıstık
YAPILIŞI:Hamur malzemesi yoğrulup kandil simidi şekli verilir.Fıstık dizip beyaz şekilde pişir.

Hiç yorum yok: